Službeno je otvoren 11. VAFI&RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Sinoć je u prostorima Centra za mlade – P4 službeno otvoren 11. VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih.

Svečano otvaranje počelo je predstavljanjem izložbe „Studentski bubregi“ autorskog tima LIGO. Iza imena LIGO kriju se tri studentice animiranog filma sa Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – Morana Bunić, Karla Skok i Katarina Zidar. Varaždinskoj publici predstavile su se izborom od dvadesetak najuspješnijih radova u sklopu programa Podrum ponedjeljkom.

Uz autorski tim LIGO javnosti su se predstaviti i mladi kreativci iz udruge Kuća kreativnih inovacija. Riječ je o skupini mladih entuzijasta koji svojim primjerom žele nadahnuti druge na aktivno sudjelovanje u djelovanju lokalne zajednice, a i šire. Tako se publici predstavila mlada varaždinska DJ-ica Olyfant koja će ujedno tijekom ljeta voditi DJ radionicu. Vatrenom prezentacijom poi-a, kao i najavom svoje radionice, pridružila se i Alma Rožmarić kojoj su u nastupu pomogle i Tena Torjanac te Vida Dodigović. Iva Grubješić pak je publici predstavila svoje rukotvorine i pletiva. Organizatori Festivala još jednom zahvaljuju prijateljskoj organizaciji na sudjelovanju tokom samog otvaranja.  

Prva veća manifestacija u Varaždinu je otvorila svoja vrata, a program se nastavlja putem televizijskih emitiranja i online praćenjem. Tako na nacionalnom nivou emisije sa službenim projekcijama možete popratiti od 4. do 7 lipnja na RTL kockici i to u jutarnjem terminu u 11 sati te popodnevnom u 15.30 sati, a nakon emitiranja emisije će biti dostupne na platformi RTL Play. U istim datumima VAFI & RAFI festival popratite na VTV-u, te na kanalu MagicNET-a, odnosno kanalu Prve školske televizije.

Organizatori su pozvali i sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije i Grada Varaždina da poprate projekcije namijenjene njihovim dobnim skupinama te da svoj glas daju najboljim filmovima kako bi tim putem dobili nagrade publike. Publika će imati prilike glasati tijekom trajanja Festivala i to putem službene internetske stranice Festivala. 

Nakon realizacije Festivala udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA priprema nekoliko volonterskih pozicija kako bi novim mladim entuzijastima dali priliku sudjelovati u radu udruge, ali i naučili nešto novo tijekom ljeta pa svakako popratite službene internetske stranice udruge. 

Sve nadolazeće informacije vezane uz Festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama Festivala www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici