27 May - 2 June 2019

Marko Dješka

instagram.com/markodjeska
facebook.com/markodjeskaart
facebook.com/markodjeskaart
markodjeska.com

Marko je rođen u Osijeku 1983. godine. Tijekom studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animirani film, izrađuje dva studentska filma: ‘Kolinje’(2010) i ‘Sotonin sin’ (2012) koji ostvaruju zapaženi uspjeh na festivalima. Njegov film ‘Grad duhova’ (2016, Zagreb film) osvaja nagradu Oktavijan na Danima Hrvatskog filma u Zagrebu. Suosnivač je studija Jadranska animacija (Adriatic Animation), u Zagrebu, i asistent je na Akademiji za umjetnost i kulturu, na kolegijima stripa, u Osijeku. Osim rada u animaciji, bavi se i stripom i objavljuje u raznim magazinima.


Eva Cvijanović

Eva je redateljica i animatorica rođena u Sarajevu, sa sjedištem u Montrealu.
Njezin najnoviji film, Ježeva kućica (u koprodukciji NFB-a i Bonobostudia) prikazan je na brojnim renomiranim festivalima, od kojih se posebno ističu Berlinale, Sundance i Ottawa International Animation Festival. Osim što je najnagrađivaniji kratki Quebec film u 2017., nominiran je za nagrade Annie 2018., nagrade Canadian Screen i Cinéma Gala Québec.

Cvijanović je zainteresirana za narativni potencijal okoline i stanovnika. Bez posvećenosti jednoj tehnici ili stilu, ona koristi animaciju kako bi prenijela visceralna iskustva i stvorila igrališta za nju i njezine suradnike. Iskorištavajući prostor između udobnosti i straha, ona nastoji izazvati i pokrenuti ljude.
Cvijanović trenutno razvija projekt koji je postavljen u domenu spekulativne fikcije i okupirana je kao osnivač Astroplastik kolektiva sa sjedištem u Montrealu.


Vassilis C. Karamitsanis

Rođen je u Ateni 1976., a srednju školu je završio na Athens College Lyceum.

Diplomirao je pravo na Sveučilištu Aristotel u Thessalonikiju (GR), a završio je poslijediplomski studij na sveučilištima u Rotterdamu (NL), Hamburgu (D) i Aix-Marseilleu III (F). Licencirani odvjetnik pri Atenskoj odvjetničkoj komori od 2002. godine, bio je savjetnik grčkog ministra za razvoj tijekom 2012.-2014. te posebni savjetnik grčkog ministra zdravstva tijekom 2003.-2004. Predsjednik je ASIFA HELLAS – Udruge helenističke animacije i Animasyros International Animation Festival + Agora. 2017. nedavno je bio član Upravnog odbora CIFEJ-a (Međunarodni centar filmova za djecu i mlade), a nedavno je imenovan za predsjednika Upravnog odbora Grčke nacionalne opere.

Partner

Organizer