Na jubilarno deseto izdanje VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih u sekciji VAFI prijavljeno je 298 animiranih filmova koje su radila djeca i mladi.


Selekcijska komisija VAFI sekcije u sastavu Ana Đordić, profesorica kroatistike i filozofije, nastavnica hrvatskog jezika i filmske umjetnosti u zagrebačkoj XIII. gimnaziji i Varaždinac Kristijan Petrović Kiki, karikaturist i strip crtač koji je radio i u Zagreb filmu kao animator odlučili su da će u službenoj konkurenciji biti prikazano 86 animiranih filmova što je više od 5 sati. Filmovi će biti prikazani u Varaždinu u šest službenih projekcija i to u tri kategorije prema dobi autora (MINI, MIDI i MAXI).

10. VAFI & RAFI festival organiziraju Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina i Art-kino iz Rijeke u suorganizaciji POU Varaždin, kina Gaj, Hrvatskog filmskog saveza, ASIFA Hrvatske i Koncertnog ureda Varaždin. Organizatori dovršavaju program u partnerstvu s Kanadom, ovogodišnjom zemljom partnerom, a u tijeku su i finalne pripreme vezane uz realizaciju samog Festivala koji će biti održan od 27. svibnja do 2. lipnja. Sve nadolazeće informacije možete pratiti na službenim internetskim stranicama festivala www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici.

VAFI REZULTATI